avtokefaliya-dlya-ukrayini-u-rpts-zayavili-pro-pributtya-poslantsiv-konstantinopolya-do-kiyeva

Автокефалія для України: у РПЦ заявили про прибуття посланців Константинополя до Києва

 • 26204 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Посланці-екзархи Константинопольського патріархату, яких направив Патріарх Варфоломій у рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні, прибули до Києва. Про це сказав глава РПЦ, патріарх Кирило на позачерговому засіданні священного синоду Руської православної церкви у Москві, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Зараз ми маємо достовірну інформацію про те, що ці представники прибули в Україну і приступили до роботи", - зазначив патріарх.

Нагадаємо, Руська православна церква напередодні ввечері вирішила терміново зібрати позачергове засідання священного синоду в Москві на тлі вирішення питання про надання автокефалії Українській православній церкві від Константинопольського патріархату.

Раніше РПЦ пригрозила Константинополю розривом відносин через автокефалію УПЦ.

Як повідомляв УНН, Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з патріархом РПЦ Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже ухвалено, і вже ведуться відповідні процеси.

Так, Вселенський патріархат у рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні призначив своїх екзархів у Києві. РПЦ відреагувала на призначення.

Українські Національні Новини

Політика