avtorka-skandalnogo-aptechnogo-zakonoproektu-obitsyaye-ne-zakrivati-apteki-v-ukrayini

Авторка скандального "аптечного" законопроекту обіцяє не закривати аптеки в Україні

 • 12840 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Ініціатор законопроекту №8591 щодо регулювання аптечного ринку Ірина Сисоєнко заявила, що жодна з діючих аптек в Україні закриватися не буде. Про це вона написала на сторінці у Facebook за підсумками круглого столу, передає УНН.

"Жоден народний депутат, який є співавтором даного законопроекту, не має на меті закривати жодної аптеки, яка на сьогодні вже існує.

Тому я дуже прошу не маніпулювати тим, що цей законопроект направлений на закриття аптек в Україні", - написала вона.

Разом з тим, Сисоєнко відразу ж додала, що законопроект (8591) має на меті "припинення збільшення кількості тих аптечних точок, які ростуть як гриби".

За її словами, продаж лікарського засобу в аптеці - це є безпосереднє втручання в здоров'я кожної людини, яка переступає поріг аптеки.

"Тому потрібно нести відповідальність за фармацевтичну послугу, як і за медичну послугу", - вважає політик.

Нагадаємо, що насправді законопроект Сисоєнко (8591) містить низку норм, реалізація яких автоматично призведе до скорочення аптечних закладів в Україні.

Наприклад, документом пропонується встановити заборону на розміщення аптечних закладів ближче, ніж 500 метрів один до одного.

Також документ передбачає наявність магістерського рівня фармацевтичної освіти у власників аптечного бізнесу, і отримати такий рівень підприємцям пропонується протягом лише одного року. За словами фахівців, низка ФОП та власників ТОВ навіть фізично не зможуть виконати таку вимогу, адже отримання магістерського диплому передбачає щонайменше 5-річне навчання у виші.

Відповідно, аптеки, знову ж таки, просто закриватимуть.

Додамо, що деякі зі співавторів законопроекту №8591 вже заявили про його радикальність та недосконалість.

Про неготовність підтримувати "подібні лобістські ініціативи" розповіли журналістам і низка нардепів від різних фракцій. 

Українські Національні Новини

Політика