babchenko-pro-svoye-vbivstvo-krov-bula-spravzhnya

Бабченко про своє "вбивство": кров була справжня

 • 13618 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Для підготовки журналіста Аркадія Бабченка до "замаху" використовували справжню кров.
Про це під час прес-конференції заявив журналіст Аркадій Бабченко, передає УНН.

"Приїхав гример, показав, як падає вбитий чоловік, як у нього йде кров у пробитій легені. Футболка моя - її до цього відвезли, наділи на манекен і прострелили. У підсумку я одягнув її, впав, кров була справжня - свинна, мене залили кров'ю, я її набрав в рот, мені згустки крові засунули в дірки від куль", - розповів Бабченко.

Він додав, що його дружина зателефонувала в поліцію і швидку допомогу, після чого співробітники правоохоронних органів приїхали практично "моментально".

"Вони (правоохоронці - ред.) були не в курсі спецоперації. Приїхала швидка допомога, легенда була така, що я начебто ще був живий, тому що лікар може відрізнити живу людину від не живої, поклали на носилки, віднесли в машину швидкої допомоги ... Провели заходи щодо моєї реанімації - реанімація виявилася невдалою і я "помер", - резюмував Бабченко.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялося, що він після пострілів в спину помер в кареті "швидкої".

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

СК РФ також порушив справу про вбивство журналіста Бабченка в Києві. Російські слідчі заявили, що хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації по запобіганню вбивства.

Українські Національні Новини

Суспільство