bakanov-nazvav-fantaziyami-rosiyskikh-propagandistiv-sekretni-tyurmi-sbu

Баканов назвав "фантазіями російських пропагандистів" секретні тюрми СБУ

 • 15729 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. В Україні немає жодних "секретних тюрем СБУ", а чутки про системні порушення прав людини цілеспрямовано поширюються з подачі проросійських пропагандистів. Про це голова Служби безпеки Іван Баканов заявив під час координаційної наради керівників правоохоронних органів держави, що відбулася в Офісі Генерального прокурора, повідомляє пресслужба СБУ, інформує УНН.

"В Україні триває війна, у тому числі гібридна. Ми захищаємось не лише від російських куль, а й від інформаційних атак та величезної цілеспрямованої брехні. Тож давно звикли до постійних "вкидів" про "секретні тюрми СБУ". Ще раз наголошую – у Служби безпеки немає жодних секретних тюрем, де нібито когось катують. Це - фантазії російських пропагандистів", - заявив Іван Баканов.

Голова СБУ підкреслив, що сьогодні в Службі безпеки звертають особливу увагу на те, щоб не допускати проявів порушень прав людини чи тортур: "Справедливість має бути сильною. Але вона не повинна виходити за встановлену законом межу. Саме такою межею є застосування тортур і приниження гідності людини".

"Ми детально вивчаємо всі звернення та доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні. Проводимо перевірки і при цьому відверто кажемо нашим міжнародним партнерам: якщо ви бачите в роботі СБУ якісь порушення, негайно звертайтеся до прокуратури. Всі, хто порушує закон, повинні відповідати за законом. І працівники Служби безпеки – не виключення", – резюмував очільник СБУ.

Як повідомлялося раніше в УННАваков у Венедіктової: МВС та Нацполіція не приховують факти порушень прав людини правоохоронцями.

Нагадаємо, в Офісі Генерального прокурора під головуванням Ірини Венедіктової проходить нарада правоохоронних органів: зокрема ОГПУ, СБУ і МВС.

Українські Національні Новини

Політика