bakanov-obgovoriv-z-predstavnikami-atlantichnoyi-radi-ssha-reformuvannya-bezpekovogo-sektora

Баканов обговорив з представниками "Атлантичної Ради" США реформування безпекового сектора

 • 20431 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Голова Служби безпеки України Іван Баканов провів зустріч з делегацією представників "Атлантичної Ради" у складі провідних аналітиків США та фахівців з питань зовнішньої політики та безпеки. Про це УНН повідомили у пресцентрі СБУ.

"У ході зустрічі сторони обговорили бачення шляхів зміцнення двосторонніх відносин та напрямки взаємовигідної співпраці між двома країнами, зокрема, у контексті протидії гібридним загрозам з боку Росії", - йдеться в повідомленні. 

Американська сторона вкотре наголосила на неухильній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах, незворотності обраного шляху внутрішніх реформ на основі європейських та євроатлантичних цінностей. На думку представників США, сильна і реформована Україна є запорукою та важливим елементом європейської безпеки. 

Окрема увага під час бесіди була приділена реформуванню безпекового сектора України, ключовим напрямком якого є реформа Служби безпеки України та ухвалення нового законодавства про її діяльність.

"Ми вже розпочали перехід до нових принципів роботи спецслужби, а новий закон "Про Службу безпеки України" закріпить їх остаточно. У цьому процесі реформування досвід і підтримка міжнародних партнерів є важливими для нас", ‒ зазначив Іван Баканов. 

Голова Служби та Представники "Атлантичної Ради" погодилися продовжувати та поглиблювати високий рівень співпраці, який вже існує між сторонами і є важливим доробком у протидії загрозам, що стоять перед двома країнами. 

Нагадаємо, можливості подальшої співпраці у безпековій сфері обговорили на зустрічі голова Служби безпеки України Іван Баканов та посол Швейцарії в Україні Клод Вільд.

Українські Національні Новини

Політика