bakanov-podav-prezidentu-zakonoproekt-pro-sbu

Баканов подав Президенту законопроект про СБУ

 • 18580 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Голова Служби безпеки України Іван Баканов подав Президенту України Володимиру Зеленському законопроект "Про Службу безпеки України". Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу СБУ у Facebook.

"Голова Служби безпеки України Іван Баканов подав Президенту України Володимиру Зеленському проект нової редакції Закону "Про Службу безпеки України". Півтора місяця тому очільник Служби з трибуни Верховної Ради гарантував народним депутатам та громадськості, що СБУ розробить нову редакцію Закону "Про Службу безпеки України" у найкоротші терміни. Це зобов’язання виконано вчасно", - йдеться в повідомленні.

Також проект було передано до Ради національної безпеки і оборони України, Національного інституту стратегічних досліджень.

Як вказано, законопроект враховує передовий європейський досвід та найкращі міжнародні практики у безпековій сфері.

"Днями концепт нової візії Закону "Про Службу безпеки України" було презентовано членам профільних парламентських комітетів, послам "Великої сімки" та керманичам представництва ЄС в Україні. З проектом також ознайомилось керівництво Представництва НАТО в Україні та Консультативної Місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС). Міжнародні партнери підтримали реформу Служби та висловили готовність надати допомогу в її реалізації", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 18 вересня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення про створення спільної міжфракційної робочої групи з підготовки проекту закону щодо реформування Служби безпеки України.

Створена робоча група готує загальну концепцію реформування СБУ, яка ляже в основу майбутнього законопроекту, який Президент внесе до Верховної Ради.

Також в СБУ розповідали, чого хочуть досягнути в ході реформування.

Українські Національні Новини

Політика