bakhmut-lishe-u-nashikh-sertsyakh-zmi-povidomlyayut-scho-zelenskiy-pidtverdiv-vtratu-bakhmuta-ukrayinskimi-viyskovimi

«Бахмут лише у наших серцях»: ЗМІ повідомляють, що Зеленський підтвердив втрату Бахмута українськими військовими

 • 30353417 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію про те, що українські війська втратили місто Бахмут. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Цитата

“Я думаю, що ні. На сьогоднішній день Бахмут тільки в наших серцях. Це трагедія. На цьому місці нічого немає”, — сказав він перед зустріччю з президентом США Джо Байденом у Японії.

Згодом прессекретар Зеленського спростував інформацію про взяття Бахмута, навівши слова Президента

Раніше

Ватажок угруповання «ПВК вагнер» Євген пригожин заявив про нібито «повне взяття» Бахмута. Водночас у ЗСУ заяву найманців спростували.

Як повідомили Сили спеціальних операцій ЗСУ, у Бахмуті жорстокі бої йдуть за кожен метр. У Міноборони 19 травня вказували, що на цьому напрямку ворог не може перемагати якістю, тому бере кількістю.

Зокрема, ворог збільшив присутність військ на Бахмутському напрямку на кілька тисяч осіб і намагається використати перевагу у важкій артилерії та кількості снарядів.

Російські окупанти підтягують на Бахмутський напрямок повітряно-десантні, мотострілецькі підрозділи, а також деякі спецпідрозділи. За добу 19 - 20 травня відбулося 17 бойових зіткнень, унаслідок яких загинуло 92 військових рф, ще 156 дістали поранення, розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Українські Національні Новини

Війна