baku-viyskoviy-vs-azerbaydzhanu-poraneniy-pid-chas-napadu-virmenskikh-soldativ

Баку: військовий ВС Азербайджану поранений під час нападу вірменських солдатів

 • 12989 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. Сьогодні, 25 серпня, близько 15:45 поранено азербайджанського військовослужбовця, який проходив службу на території особливого прикордонного підрозділу "Губадли". На Руслана Ширалієва напали двоє вірменських військових, повідомляє Держприкордонслужба Азербайджану, передає УНН.

Цитата

"25 серпня, близько 15:45, Ширалієв Руслан Наріман оглу, військовослужбовець, який проходить службу на території особливого прикордонного підрозділу "Губадли" Прикордонних військ Державної прикордонної служби, розташованого в напрямку частини Горус. Дорога Гафа в районі села Ашаги Цібікли Губадлінського району, на нього раптово напали двоє вірменських солдатів, і в рукопашному бою він був поранений багнетом в груди", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що вірменські військові побачивши, що на "допомогу йдуть інші прикордонники, скористалися густим лісом і зникли".

Солдат Шіралієв був евакуйований до військового госпіталю Держприкордонслужби, в даний час його життю нічого не загрожує.

"Вся відповідальність за інцидент лежить на вірменській стороні, і на цю провокацію буде дано адекватну відповідь", - наголошують в Держприкордонслужбі Азербайджану.

Загострення конфлікту в Нагірному Карабасі

Конфлікт між Єреваном і Баку навколо Нагірного Карабаху загострився влітку 2020 року, а в кінці вересня перейшов у фазу масштабних військових дій. Жертвами зіткнень тоді стали понад 6 тисяч осіб.

На початку листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, а також президенти Азербайджану і Росії Ільхам Алієв і Володимир Путін підписали заяву про повне припинення вогню і всіх військових дій в спірному регіоні з 10 листопада. Це викликало масові протести в Єревані з критикою глави уряду.

Довідка

Нагірний Карабах в односторонньому порядку проголосив незалежність від Азербайджану після розпаду СРСР. Незалежність самопроголошеної Нагірно-Карабахської Республіки не визнає жодна країна.

Українські Національні Новини

Новини Світу