balistychni-rakety-kndr-prokhodiat-boiovi-vyprobuvannia-v-ukraini-bloomberg

Балістичні ракети КНДР проходять бойові випробування в Україні - Bloomberg

 • 30836 переглядiв

Використання росією північнокорейських ракет по Україні дає Північній Кореї рідкісний шанс випробувати свою зброю в бою і винести уроки для підвищення її ефективності.

Використання росією північнокорейських ракет під час атак по Україні дає КНДР рідкісний шанс випробувати свою зброю в бою та, можливо, отримати уроки, які могли б покращити її ефективність. Про це заявив командувач Тихоокеанської армії США генерал Чарльз Флінн, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Я не вірю, що на моїй останній пам’яті північнокорейська армія мала таку лабораторію на полі бою, яку росіяни дозволили собі мати в Україні,

- сказав генерал Чарльз Флінн, командувач Тихоокеанських сухопутних військ США.

Деталі

За його словами, це дає Північній Кореї можливість отримати цінну інформацію щодо технічних питань, процедур і самих боєприпасів.

"США будуть уважно спостерігати за тим, як це буде розвиватися", - сказав Флінн під час візиту до розгалуженого армійського гарнізону Хамфріс, приблизно за 80 кілометрів (50 миль) на південь від Сеула.

Флінн сказав, що його та інших велике занепокоєння викликає те, що Північна Корея зможе дізнатися про свою зброю те, "до чого вона б не мала доступу за відсутності конфлікту", такого як війна рф проти України.

Доповнення

Reuters з посиланням на Генерального прокурора України повідомляло, що з 30 грудня по 7 лютого росія випустила по Україні 24 північнокорейські балістичні ракети.

19 березня Чон Пак, високопосадовиця США, що займається питаннями Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) в Державному департаменті, заявила про щонайменше 10 випадків використання північнокорейських ракет на полі бою в Україні.