balukh-privitav-epifaniya-z-nadannyam-avtokefaliyi-ptsu

Балух привітав Епіфанія з наданням автокефалії ПЦУ

 • 9773 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Український активіст, політв'язень у Росії Володимир Балух привітав Блаженнійшого Митрополита Київського та Всієї України Епіфанія з наданням автокефалії Православній церкві України. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Кримської правозахисної групи.

"Шановний пане Предстоятелю Митрополит Київський і всієї України, Владико Епіфаній! Дозвольте привітати Вас, а в Вашій особі і всіх священослужителів, прихожан і простих мирян Канонічного Православ’я України із знаковою історичною подією – поверненням автокефалії нашій Святій Церкві!" – привітав Балух.

Крім того, політв'язень відзначив історичне значення Томосу про автокефалію ПЦУ.

"Свято вірю, що по храмах відтвореної під Вашим проводом Церкви із непідробною щирою вдячністю віряне повторюватимуть стале "… Славне торжество пророка твого, Господи, через церкву показало небо, тому з людьми веселяться ангели. Його молитвами, Христе Боже, в мирі провадь життя наше, щоб ми співали Тобі: алилуя..." – сказав Балух.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

Раніше засуджений український активіст вирішив тимчасово припинити голодування. За даними Дінзе, у Балуха після більш 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.

Перед цим підконтрольний Кремлю верховний суд Криму частково пом'якшив вирок засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу. Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

Як повідомляв УНН, 5 січня відбулася процедура підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже наступного дня, 6 січня, Томос доставили в Україну.

7 січня, на Різдво, в Соборі святої Софії відбулась святкова літургія за участі Президента України Петра Порошенка та Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, на яку до Софії Київської привезли оригінал Томоса.

Українські Національні Новини

Політика