balukh-znovu-ogolosiv-goloduvannya-cherez-nelyudskikh-umov-utrimannya

Балух знову оголосив голодування через "нелюдські умови утримання"

 • 9486 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Український активіст і політичний в'язень Володимир Балух, який відбуває покарання в колонії у Тверській області Росії, знову оголосив голодування. Про це повідомив адвокат Данило Берман, що захищає інтереси Володимира Балуха, в інтерв'ю "Новой газете", передає УНН.

"Цим доводжу до вашого відома, що у зв'язку з нелюдськими умовами утримання в ФКУ ІК-3 УФСІН РФ по Тверській області, а саме перебуванням в ШІЗО більше двох місяців з надуманих підстав, а також у зв'язку з тим, що до мене не допускають Консула Україна, громадянином якої я є і при цьому не є громадянином будь-якої іншої країни, в тому числі РФ, я відмовляюся від прийому їжі в знак протесту на те, що відбувається щодо мене", - йдеться в письмовому повідомленні Балуха для адміністрації УФСВП про початок голодування, який продемонстрував адвокат.

За словами адвоката, Балух не припинить голодування, якщо до нього буде допущений консул.

"Є ще вимоги: Володимир Григорович вимагає повернути псалтир, теплу білизну і светр. І я вам так скажу: навіть якщо за правилами в ШІЗО не можна мати теплу білизну, нехай я буду виглядати непрофесійно, але мені плювати на ці правила, бо я знаю, що метою покарання не повинні бути приниження людської гідності і прямі знущання ...", - заявив Берман.

Як повідомляв УНН, Балух, який відбуває покарання в колонії Тверській області Росії, буде знаходитися в штрафному ізоляторі "мінімум до 2 липня".

Українські Національні Новини

Новини Світу