balukhu-v-krimu-vidmovili-v-umovno-dostrokovomu-zvilnenni

Балуху в Криму відмовили в умовно-достроковому звільненні

 • 12914 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Підконтрольний РФ Керченський міський суд відмовив у задоволенні клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Кримської правозахисної групи.

"Суддя "Керченського міського суду" Олександр Ковальов 25 січня 2019 року відмовив у задоволенні клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення", - повідомили правозахисники.

На засідання до Керчі, як зазначається, приїхали активісти з інших регіонів Криму, щоб підтримати українця.

Під час засідання представники керченської колонії заявили, що "адміністрація не підтримує умовно-дострокове звільнення Балуха посилаючись на те, що він перебуває в колонії менше 6 місяців, і за цей період його особистість мало вивчена".

"Прокурор", як зазначається, виступив проти УДЗ Балуха, оскільки за час його перебування в СІЗО "зафіксовано 51 порушення, і він перебуває на 3 видах профілактичного обліку", в тому числі як "схильний до нападу на представників правоохоронних органів".

"Однак час перебування Балуха в СІЗО не має бути предметом розгляду на цьому суді, оскільки йдеться про його перебування в колонії", - зауважили правозахисники.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

Підконтрольний Кремлю верховний суд Криму частково пом'якшив вирок засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу. Адвокат звернувся за умовно-достроковим звільненням Балуха.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Балуху в Криму відмовили в умовно-достроковому звільненні

     • 12914 переглядiв

    Суд приєднав письмові докази у справі бразильця Лусваргі

     • 7996 переглядiв

    Країни НАТО закликали Росію негайно звільнити моряків

     • 10644 переглядiв

    Євросоюз перечислив програми допомоги Приазов'ю

     • 9340 переглядiв

    За добу від переохолодження постраждали четверо киян

     • 13076 переглядiв