bambukoviy-lis-sagano-v-kioto-nazvaniy-odniyeyu-z-naykrasivishikh-u-sviti-gayiv

Бамбуковий ліс Сагано в Кіото названий одним із найкрасивіших у світі гаїв

 • 103846 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Бамбуковий ліс Сагано в японському Кіото покликаний однією з найкрасивіших у світі гаїв, пише УНН із посиланням на CNN Travel.

Так, запевняє видання, якщо в пошуковій системі набрати "Місця, які потрібно побачити перед смертю" або список найкрасивіших лісів в світі, є всі шанси побачити фотографію Сагано.

Розташований у районі Арасіяма у західній частині Кіото, бамбуковий ліс набув великої популярності в останні роки, що співпало зі зростанням загального числа туристів, що прибувають до Японії.

Хоча саме краса бамбука привертає маси, ці звуки лісу самі по собі стали привабливим моментом, йдеться в статті.

Кілька років тому Міністерство навколишнього середовища Японії навіть включило бамбуковий ліс Сагано до списку "100 звукових пейзажів Японії".

Прямо біля входу до бамбукового лісу розташовані північні ворота храму Тенрю-Цзи, включеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і одного з п'яти головних храмів Кіото - Кіотського годзану.

Повідомляється, що в Японії святині сінто і буддійські храми часто розташовані поруч із бамбуковими гаями, які вважаються засобом відлякування зла, а бамбук вважається символом сили.

Побудований сьогуном у 14 столітті на честь смерті японського імператора Тенрю-Цзи має один з найнеймовірніших дзен-садів країни і є сьогодні штаб-квартирою школи дзен-буддизму Рінзай.

З протилежного боку стежки бамбукового лісу розташована вілла Окоча-Сансо - колишня резиденція зірки німого кіно Денджіро Окочі.

Нагадаємо, раніше в ЮНЕСКО висловили готовність допомогти з реконструкцією замку в Японії.

Українські Національні Новини

Новини Світу