bandu-spiymali-na-privlasnenni-7-mln-grn-uchasnikiv-boyovikh-diy

Банду спіймали на привласненні 7 млн грн учасників бойових дій

 • 17618 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. На Тернопільщині викрито групу осіб, які привласнили понад 7 млн грн, призначених для учасників бойових дій. Про це УНН повідомили у пресслужбі ГПУ.

"Тернопільською місцевою прокуратурою спільно з УСБУ в Тернопільській області та ГУНП в області на здійсненні протиправної діяльності викрито групу осіб, яка діяла на території Тернопільської та Київської областей", - вказали у Генпрокуратурі.

За версією слідства, вказані особи шляхом обману військовослужбовців (учасників бойових дій) незаконно заволоділи бюджетними коштами - виплатами одноразової грошової допомоги у разі настання інвалідності - у великих розмірах. До своєї схеми, ймовірно, вони залучали посадових осіб лікувальних закладів з метою виготовлення відповідних медичних документів про настання інвалідності, заявили у ГПУ.

"На даний час правоохоронці задокументували близько 20 епізодів неправомірного призначення фінансової допомоги, внаслідок чого лише упродовж 2018-2019 років державі завдано збитків на суму понад 7 млн грн", - повідомили у відомстві.

За результатами проведених обшуків на території Тернопільської і Київської областей виявлено і вилучено грошові кошти у сумі понад 200 тис. грн та близько 6 тис. доларів США, банківські картки учасників бойових дій тощо.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, торік СБУ викрила схему з розкрадання оздоровчих коштів на суму 6 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні на завтра оголосили штормове попередження

     • 13242 переглядiв

    Ломаченко назвав бажаних опонентів на майбутній бій

     • 13784 переглядiв

    Уряд планує вчасно подати Держбюджет-2020 до Ради

     • 10700 переглядiв

    НБУ прогнозує інфляцію в жовтні нижче 7%

     • 10494 переглядiв

    У Києві затримали групу клофелінщиць

     • 21746 переглядiв