bangladesh-evakuyuye-sotni-tisyach-lyudey-cherez-tsiklon

Бангладеш евакуює сотні тисяч людей через циклон

 • 173971 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. У понеділок сотні тисяч людей було евакуйовано зі шляху циклону, який мчить у бік густонаселеної країни Бангладеш, передає УНН посилаючись на AFP.

Деталі

Прогнозується, що до ранку вівторка циклон Sitrang, пориви якого досягають швидкості 88 кілометрів на годину, обрушиться на берег недалеко від південного міста Бангладеш Кепупара, повідомило метеорологічне управління.

Найбільше владу турбує прогнозований штормовий нагін заввишки до трьох метрів - вище за нормальний рівень припливу, який може затопити райони, де проживають мільйони людей.

Офіційні особи прибережних районів Патуакхалі, Бхола, Баргуна та Джхалакаті повідомили AFP, що до 400 000 людей буде евакуйовано з вразливих сіл та островів до притулків.

Очікується, що мулистий острів Бхашан Чар, куди Бангладеш переселяє біженців рохінджа, щоб зменшити переповненість таборів, також зазнає злив і сильного вітру.

За словами офіційних осіб, у східному індійському штаті Західна Бенгалія кілька тисяч людей також було евакуйовано як запобіжний захід, і було відкрито понад 100 центрів допомоги.

Доповнення

У 2020 році циклон Амфан, другий «суперциклон», коли-небудь зареєстрований над Бенгальською затокою, забрав життя понад 100 людей у ​​Бангладеш та Індії.

Минулого року понад мільйон людей було евакуйовано вздовж східного узбережжя Індії, перш ніж циклон Яас обрушився на цей район із поривами вітру до 155 кілометрів на годину, що еквівалентно урагану 2-ї категорії.

Циклон Бхола 1970 року, один з найстрашніших стихійних лих у світі, забрав життя кількох сотень тисяч людей у ​​Бангладеш - тоді відомому як Східний Пакистан - та Індії.

Циклони – аналог ураганів у Північній Атлантиці або тайфунів у північно-західній частині Тихого океану – являють собою регулярну та смертельну загрозу для узбережжя північної частини Індійського океану, де проживають десятки мільйонів людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу