bangladesh-porinuv-u-pitmu-cherez-globalniy-zbiy-natsionalnoyi-elektromerezhi

Бангладеш поринув у пітьму через глобальний збій національної електромережі

 • 130963 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Щонайменше 130 мільйонів людей у ​​Бангладеш залишилися без електрики у вівторок вдень після того, як аварія в мережі призвела до масових відключень електроенергії, повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Бангладеш пережив серйозну енергетичну кризу минулого місяця внаслідок підвищення світових цін на енергоносії після вторгнення росії в Україну і запровадив регулярні відключення електроенергії для економії електроенергії.

Але незаплановане відключення електроенергії у вівторок вразило понад 80 відсотків території країни невдовзі після 14:00 за місцевим часом (08:00 за Грінвічем), за даними Ради розвитку енергетики.

За винятком деяких місць на північному заході Бангладеш, "решта країни знеструмлена", заявив AFP представник Ради з розвитку енергетики Шамім Ахсан.

Ахсан сказав, що 130 мільйонів людей або більше залишилися без електрики, і залишається незрозумілим, що спричинило несправність.

"Це все ще розслідується", - сказав він, додавши, що ймовірною причиною була технічна несправність.

Молодший міністр технологій Зунаїд Палак повідомив у Facebook, що електрику буде відновлено до 8 години вечора у столиці, де проживає понад 22 мільйони людей.

Енергетична криза

Стрімке зростання цін на енергоносії в останні місяці завдало збитків енергосистемі країни, і комунальні підприємства намагаються отримати достатню кількість дизельного палива та газу для задоволення попиту.

Знецінення валюти та скорочення валютних резервів позбавили Бангладеш можливості імпортувати достатню кількість викопного палива, що змусило країну закрити дизельні електростанції та залишити деякі газові електростанції бездіяльними.

У липні уряд запровадив тривалі відключення електроенергії для збереження існуючих запасів, причому в пікові періоди відключення тривали до 13 години щодня.

Відключення електроенергії викликало масовий суспільний гнів та сприяло мобілізації масових демонстрацій на вулицях столиці.

Споживча інфляція сильно вдарила по бюджетах домогосподарств, і уряд нещодавно пообіцяв обмежити ціни на кілька основних продуктів харчування, включно з рисом, щоб придушити громадське невдоволення.

Додамо

Бангладеш востаннє був свідком великого незапланованого відключення електроенергії у листопаді 2014 року, коли близько 70 відсотків території країни залишилося без електрики майже на 10 годин.

Українські Національні Новини

Новини Світу