banki-ukrayini-zavershili-perekhid-na-mizhnarodniy-standart-iban

Банки України завершили перехід на міжнародний стандарт IBAN

 • 12883 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Банками України завершено перехід на міжнародний стандарт IBAN (міжнародний номер банківського рахунка). Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу НБУ.

"Усі банки України повністю завершили перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунка IBAN для зручної ідентифікації банківських рахунків і здійснення розрахунків між ними", - повідомили у НБУ.

Відтепер номери рахунків клієнтів банків в Україні міститимуть 29 символів та відповідатимуть вимогам стандарту IBAN, який використовується у Європі.

Перехід на стандарт IBAN розпочався 5 серпня 2019 року і тривав до 31 жовтня 2019 року.

"Станом на 31 жовтня 2019 року 103 учасники Системи електронних платежів здійснили 66% від загальної кількості платежів саме з використанням IBAN. Водночас клієнти ще мають час, щоб призвичаїтися до нового стандарту. Включно до 12 січня 2020 року можна використовувати ті платіжні реквізити, які застосовувалися до запровадження цього міжнародного стандарту. У цей період банки приймають до виконання документи на переказ коштів клієнтів, у яких заповнені або пара реквізитів “Код банку” та “Рахунок”, або рахунок за стандартом IBAN. Остаточний перехід усіх розрахунків клієнтів на стандарт IBAN відбудеться з 13 січня 2020 року – з цієї дати клієнти зможуть проводити розрахунки виключно з використанням IBAN", - вказали у НБУ.

Нагадаємо, у серпні в Україні почали запроваджувати міжнародний номер банківського рахунку IBAN.

Українські Національні Новини

Економіка