barbados-svyatkuye-vikhid-z-pid-vladi-britanskoyi-koroni-rihanna-ogolosili-natsionalnim-geroyem

Барбадос святкує вихід з-під влади британської корони: Rihanna оголосили "національним героєм"

 • 35953 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Острівна держава Барбадос офіційно зняла королеву з посади глави держави. Під час святкувань барбадоська співачка і бізнесвумен Ріанна (Rihanna) була оголошена прем'єр-міністром країни Міа Моттлі національним героєм, пише УНН з посиланням на Sky News.

Деталі

33-річна співачка була удостоєна цієї нагороди від Міа Моттлі під час заходу, присвяченого перетворенню острівної держави в республіку.

"Від імені вдячного, але ще більш гордого народу ми представляємо вам представника національного героя Барбадосу, посла Робін Ріанну Фенті", - сказала прем'єр-міністр тріумфуючому натовпу в столиці країни Бріджтауні.

"Нехай ви і далі сяєте, як алмаз, і прославляєте свій народ своїми справами, своїми діями", - додала вона.

Барбадос стає республікою, завершуючи 400-річчя перебування представника британської королівської сім'ї як глави держави.

У посланні до жителів Карибського острова королева відправила "добрі побажання щастя, миру і процвітання в майбутньому" і підкреслила важливість "продовження дружби" з Великою Британією.

Принца Чарльза запросили виступити на церемонії, що офіційно закріпила вихід з-під влади британської корони.

Дама Сандра Мейсон була приведена до присяги як перший президент островної держави.

#WATCH: Barbados Prime Minister@miaamormottleynames Barbadian songstress Robyn@RihannaFenty - the 11th National Hero of Barbados - the first one named since 1998.

She will be conferred her title later today during National Independence Awards Ceremony.pic.twitter.com/D0BNhauooL

— Kevz Politics (@KevzPolitics)November 30, 2021

BREAKING: Rihanna is conferred with the honor of National Hero of Barbados by the prime ministerpic.twitter.com/I036f4O2zx

— Philip lewis (@Phil_Lewis_)November 30, 2021

Довідково

Ріанна народилася в Сент-Майклі і виросла в Бріджтауні, а потім переїхала в Сполучені Штати після того, як її талант виявив музичний продюсер з Нью-Йорка Еван Роджерс. Відтоді вона стала однією з найвідоміших артисток у світі, а також знялася в декількох фільмах, а в 2018 році запустила власний модний бренд Fenty. З 2018 року Ріанна має почесне звання посла у справах культури та молоді на Барбадосі.

Українські Національні Новини

Новини Світу