basketbol-rivne-peremih-kyiv-basket-ta-vyishov-u-final-superlihy

Баскетбол: "Рівне" переміг "Київ-Баскет" та вийшов у фінал Суперліги

 • 25054 переглядiв

У півфіналі плей-офф Favbet Суперліги "Рівне" обіграло "Київ-Баскет" з рахунком 81:78 і вийшло до фіналу, де зустрінеться з переможцем матчу "Дніпро" - "Черкаські Мавпи".

У межах півфіналу раунду плей-оф БК "Рівне" переміг "Київ-Баскет" та вийшов в фінал баскетбольної Суперліги Favbet. "Рівне" зустрінеться в фіналі з переможцем пари "Дніпро" - "Черкаські Мавпи", а "Київ-Баскет" зіграє у бронзовій серії. Про це повідомляє Федерація баскетболу України, передає УНН.

Деталі

"БК "Рівне-ОШВСМ" став першим фіналістом сезону Суперліги Favbet, здобувши у Києві виїзну перемогу над "Київ-Баскетом" 81:78 і "закривши" півфінальну серію 2:0", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в першій чверті "Рівне" першому вдалось створити запас у 7 очок, але "Київ-Баскет" зумів перехопити ініціативу, з рівним рахунком 21:21 завершити першу чверть і виграти +2 другу десятихвилинку.

"В цей момент позиції господарів виглядали краще – "Київ-Баскет" набрав 20 очок з фарби, доставляючи саме там найбільше проблем супернику, плюс більшість лідерів "Рівного" перебрали фолів, що створювало гостям додаткові проблеми. Світлою плямою "Рівного" був Олексій Соловйов, який набрав за першу половину 18 очок, в тому числі реалізувавши 4 з 5 дальні кидків. Саме його триочкові дозволили "Рівному" триматись у грі і не відпускати господарів більше, ніж на 5 очок", - додають в федерації.

Наголошується, що 7 хвилин третьої чверті на майданчику була рівна гра, але в кінцівці десятихвилинки "Рівне" зробив ривок 11:3 і на останню перерву пішов, маючи +7. Кияни бились до останнього, господарям під кінець вдалось скоротити відставання до 2 очок після влучного дальнього Кошеватського, а Буренко мав шанс в останній атаці перевести гру в овертайм, але йому не дали виконати підготовлений кидок.

"Рівне" в дебютному сезоні Суперліги виходить у фінал, де зустрінеться з переможцем пари "Дніпро" - "Черкаські Мавпи", а "Київ-Баскет" зіграє у бронзовій серії", - зазначили в федерації.

11.01.24, 14:26 • [views_0]

Павло Башинський

Спорт