batki-skarzhatsya-scho-ditey-u-stolichnikh-shkolakh-goduyut-nesmachnimi-stravami

Батьки скаржаться, що дітей у столичних школах годують несмачними стравами

 • 13220 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Вісім з десяти учнів київських шкіл харчуються в їдальнях, але половина дітей і дві третини батьків їжею не задоволені. Про це свідчать результати опитування, проведеного КНП "Освітня агенція міста Києва", передає УНН.

Частіше за все учні столичних шкіл купують у їдальні пиріжки та здобу (48,4%), комплексні обіди (37,7%), кондитерські вироби (10,3%), соки та кисломолочні напої (3,6%).

При цьому, частина столичних дітей відмовляється обідати у школі. Основна скарга - несмачні та одноманітні страви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про реформу шкільного харчування у Києві - не треба "вигадувати велосипед"

Опитування засвідчило, що 50% батьків столичних дітей вважають, що кухарі шкільної їдальні повинні готувати смачніше. Ще 20% просять збільшити порції.

Вважають за необхідне знизити ціни та покращити санітарний стан 20% та 25% батьків. Змінити меню та покращити якість продуктів просять 41% та 38% батьків дітей.

Участь у опитуванні взяли 16 тис. респондентів. Серед них 6% батьків, діти яких навчаються у 10-11 класі, 31% - у 5-9 класі та 63% - це батьків вихованців 1-4 класів.

Метод дослідження - онлайн анкетування.

Як писав УНН, у Києві хочуть реформувати систему організації харчування в школах. Для цього депутати Київської міської ради розробили проект рішення, яким пропонується позбавити приватні фірми права поставляти шкільні обіди

Депутати запропонували створити у кожному районі столиці комунальні підприємства — їдальні, які й уповноважити на харчування дітей.

У такій ініціативі вбачають спробу монополізації шкільного харчування в столиці.

А за словами нардепа Сергія Тригубенка, новоутворені КП можуть бути всього лише “прокладками” між постачальниками продуктів та навчальними закладами. І це не гарантуватиме безпечності та більш високої якості шкільних обідів. 

Українські Національні Новини

Київ