bayden-i-lideri-bukharestskoyi-devyatki-obgovorili-styaguvannya-viysk-rf-bilya-ukrayini

Байден і лідери "Бухарестської дев'ятки" обговорили стягування військ РФ біля України

 • 15864 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. У четвер, 9 грудня, президент США Джо Байден та лідери країн "Бухарестської дев'ятки" під час телефонної розмови обговорили ситуацію із нарощуванням російських військ біля кордону України. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Білого дому.

Деталі

У розмові з лідером США брали участь: президент Болгарії Румен Радєв, прем'єр-міністр Чеської Республіки Андрей Бабіш, президент Естонії Алар Каріс, президент Угорщини Янош Адер, президент Латвії Егілс Левітс, президент Литви Гітанас Науседа, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоханніс, прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер.

Як зазначають, Байден підкреслив прихильність США до трансатлантичної безпеки в межах п'ятої статті статуту НАТО про колективну оборону.

"Лідери обговорили дестабілізаційне нарощування Росією військових сил біля кордонів з Україною та необхідність єдиної, підготовленої та рішучої позиції НАТО щодо колективної оборони союзників", — ідеться у повідомленні.

Окрім того, президент США підкреслив налаштованість продовжувати тісні консультації та координацію з усіма трансатлантичними союзниками і партнерами у процесі роботи над деескалацією поточної кризи через стримування, оборону і діалог.

Нагадаємо

9 грудня відбулася телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським та президентом США Джозефом Байденом, під час якої обговорили перемовини лідера США з Путіним і нові формати врегулювання конфлікту на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика