bayden-khoche-sche-raz-pogovoriti-iz-si-tszinpinom-biliy-dim

Байден хоче ще раз поговорити із Сі Цзіньпіном - Білий дім

 • 570045 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Президент США Джо Байден зацікавлений у повторній розмові з китайським лідером Сі Цзіньпіном, заявив координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, передає УНН.

Деталі

Кірбі сказав, що між лідерами США та Китаю поки що нічого не заплановано. Офіційні особи США хочуть бути впевненими, що "це станеться в належний час", додав він.

"Важливо, щоб ми тримали ці лінії зв'язку відкритими, особливо зараз, коли напруженість настільки висока", - сказав він.

Кірбі також заявив, що США хочуть перенести візит держсекретаря Блінкена до Пекіна. Він був відкладений у лютому у зв'язку із запуском китайської повітряної кулі-шпигуна.

Кірбі також сказав, що США ведуть "активні переговори" з Китаєм про візит до країни міністра фінансів Джанет Єллен та міністра торгівлі Джини Раймондо.

Додамо

Байден зустрічався з Сі протягом трьох годин у листопаді в кулуарах саміту G20 на Балі. Це була їхня перша особиста зустріч з того часу, як Байден вступив на посаду. На той час президент сказав журналістам, що він був"відкритий і відвертий" із Сі з цілої низки питань, з яких Пекін і Вашингтон розходяться в думках.

Українські Національні Новини

Новини Світу