bayden-maye-namir-vikoristovuvati-vsi-stadioni-natsionalnoyi-futbolnoyi-ligi-ssha-dlya-vaktsinatsiyi

Байден має намір використовувати всі стадіони Національної футбольної ліги США для вакцинації

 • 11149 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Адміністрація США має намір підтримати пропозицію Національної футбольної ліги (НФЛ, професійна ліга американського футболу в США) і використовувати всі її стадіони для проведення вакцинації населення від нового коронавірусу. Про це заявив американський президент Джо Байден в інтерв'ю телекомпанії CBS, фрагмент якого транслювався в неділю, передає УНН.

Цитата

Главу держави запитали, чи має намір федеральний уряд підтримати пропозицію НФЛ і використовувати всі стадіони ліги для збільшення темпів вакцинації американців. "Безумовно, ми використаємо. Я скажу своїй команді, що вони доступні, і я вважаю, що ми ними скористаємося", - зазначив він. В даний момент жителів США вакцинують на семи з приблизно 30 стадіонів НФЛ.

Деталі

Раніше директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі заявив, що колективний імунітет з'явиться в США після того, як 75% жителів країни зроблять щеплення. При нинішніх темпах це може зайняти майже рік. Байден заявив, що влада не може чекати так довго. "Тому ми збільшуємо (темпи вакцинації) усіма силами", - зазначив американський лідер.

При цьому він додав, що досягти колективного імунітету в країні до кінця літа малоймовірно. "Одна справа, якби у нас було достатньо вакцини, а у нас її немає. Тому ми докладаємо всіх зусиль, щоб виробляти більше вакцини", - сказав президент, піддавши критиці дії свого попередника на цій посаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний інфекціоніст США допустив більшу смертоносність нового штаму коронавірусу

Байден також назвав надзвичайною ситуацію, при якій в США приблизно 20 млн дітей продовжують вчитися в віддаленому режимі. "Я думаю про ціну, яку доведеться заплатити моїм онукам і вашим дітям, - зазначив глава держави. - Вони через багато проходять".

Доповнення

В кінці січня президент підписав ряд указів, які передбачають надання фінансової допомоги місцевій владі з спецфонду Федерального агентства з надзвичайних ситуацій, підготовку шкіл та університетів до відновлення очного навчання, розширення тестування на коронавірус і створення регіональних центрів вакцинації.

Українські Національні Новини

Новини Світу