bayden-namagayetsya-pozbaviti-putina-yogo-providnikh-vchenikh-skasuvannyam-viz-bloomberg

Байден намагається позбавити путіна його провідних вчених скасуванням візових вимог - Bloomberg

 • 209089 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Адміністрація президента США Джо Байдена має план позбавити президента рф володимира путіна деяких з його кращих новаторів, скасувавши деякі візові вимоги для високоосвічених росіян, які хочуть приїхати до США, з посиланням на слова людей, знайомих із цією стратегією, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Як вказано, одна пропозиція, яку Білий дім включив до свого останнього додаткового запиту до Конгресу, полягає в тому, щоб скасувати правило, згідно з яким російські фахівці, які подають заяву на отримання робочої візи, повинні мати поточного роботодавця.

Він буде застосовуватися до громадян рф, які отримали ступінь магістра або доктора наук, у сферах технологій, інженерії чи математики у США або за кордоном, йдеться у запиті.

Представник Ради національної безпеки США, як зазначається, підтвердив, що ці зусилля спрямовані на те, щоб послабити високотехнологічні ресурси путіна у короткостроковій перспективі та підірвати інноваційну базу рф у довгостроковій перспективі, а також принести користь економіці та національній безпеці США.

Зокрема, адміністрація Байдена хоче полегшити переїзд до США високопосадовців, які мають досвід роботи з напівпровідниками, космічними технологіями, кібербезпекою, передовим виробництвом, передовими обчисленнями, ядерною інженерією, штучним інтелектом, технологіями ракетних двигунів та іншими спеціалізованими науковими областями.

Чиновники адміністрації Байдена заявили, що бачили, як значна кількість висококваліфікованих технічних фахівців втекла з рф через обмежені фінансові можливості через санкції, які США та їхні союзники запровадили після вторгнення путіна в Україну.

Термін дії цього положення спливає через чотири роки. У Законі про імміграцію та громадянство не буде жодних змін у процесі перевірки, зборах чи інших правилах.

Доповнення

Російські фахівці почали покидати країну після початку вторгнення 24 лютого.

Костянтин Сонін, економіст університету Чикаго, 7 березня написав у Twitter, що "більше ніж 200 000 людей залишили росію за останні 10 днів. Трагічний результат, небачений вже сторіччя". У повідомленні росЗМІ з посиланням на оцінку Російської асоціації електронних комунікацій йдеться, що у квітні від 70 до 100 тисяч фахівців у галузі інформаційних технологій можуть спробувати емігрувати.

США та деякі з їхніх союзників з G7 також останніми тижнями обговорювали надання захищеного статусу російським ученим, зокрема тим, хто працює в ЦЕРНі, Європейській організації ядерних досліджень.

ЦЕРН, в якому розташована найбільша лабораторія фізики елементарних частинок, після початку війни призупинив більшу частину своєї роботи з рф.

Українські Національні Новини

Новини Світу