bayden-obiyshov-trampa-u-peredviborchomu-reytingu-na-14

Байден обійшов Трампа у передвиборчому рейтингу на 14%

 • 25636 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. На тлі протестів по всій території США, що спалахнули за останній час, рейтинг президента Дональда Трампа ще більше впав, і зараз становить 38%. Про це повідомляє CNN із посиланням на власні опитування, передає УНН.

"Згідно з опитуваннями, рейтинг схвалення Трампа знизився на 7 пунктів у порівнянні з результатами опитувань минулого місяця. На даний момент президент ще більше відстає від ймовірного кандидата у президенти від демократів Джо Байдена. У останнього підтримка зараз знаходиться на найвищому рівні", - пишуть у виданні.

Опитування також показало, що загалом 38% опитаних американців схвалюють те, як Трамп справляється з президентством, а 57% не схвалюють. Відзначається, що це його найгірший рейтинг схвалення з січня 2019 року, коли тривав процес імпічменту президента.

"У гонці за Білий дім Трамп відстає на 14% від Байдена. Чинного президента підтримує 41% респондентів, в той же час підтримка Байдена становить 55% і є найвищою", - повідомляють у виданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній держсекретар Колін Павелл підтримав Джо Байдена на виборах президента США.

Причиною такого результату опитування вважають реакцію чинного президента на протести у США проти расизму і поліцейського насильства.

Також опитування показує, що громадськість в цілому не схвалює ставлення Трампа до расових питань (63% не схвалюють), а 65% кажуть, що реакція президента на недавні протести була радше шкідливою, ніж корисною.

Оскільки 42% респондентів назвали расові відносини вкрай важливими для їхнього голосування за президента цієї осені, це питання зараз стоїть на одному рівні з економікою і охороною здоров'я.

"Виборці дають Байдену більший кредит довіри - 63% вважають, що Байден впорається з расовими питаннями краще, і тільки 31% вважають за краще бачити Трампа за рішенням цього завдання. Серед темношкірих виборців перевагу також віддається Байдену: 91% проти 4% за Трампа", - відомо за результатами опитувань.

Байден обходить Трампа і в питаннях боротьби з коронавірусом (55% проти 41%). Однак Трамп перевершує Байдена в питанні управління економікою: 51% довіряють президенту, 46% - Байдену.

Нагадаємо, Байден отримав необхідну кількість голосів для висунення у президенти США.

Українські Національні Новини

Новини Світу