bayden-pidpisav-pershi-prezidentski-ukazi-skasuvavshi-rishennya-trampa

Повернення до ВООЗ та Паризької угоди: Байден підписав перші укази, скасувавши рішення Трампа

 • 26153 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Президент США Джо Байден через кілька годин після інавгурації підписав 17 указів, та низку документів, що скасовують кілька указів свого попередника Дональда Трампа, повідомляє Reuters, інформує УНН.

Про те, що обраний президент планує скасувати підписані Трампом законодавчі акти американські ЗМІ повідомляли ще в листопаді минулого року.

Зміни, які Джо Байден вніс своїми першими указами на посаді президента:

  • Повернення США в Паризька хартія по клімату 2015 року. Воно має на увазі скорочення вуглецевих викидів в навколишнє середовище. Документ про приєднання до договору передадуть в ООН, він вступить в силу через 30 днів.
  • Скасування виходу США з Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Вашингтон повідомив організацію про початок процедури виходу влітку 2020 року. Трамп неодноразово критикував ВООЗ за помилки, допущені на початку пандемії COVID-19.
  • Скасування заборони на в'їзд в країну громадян з ряду мусульманських і африканських країн.
  • Зупинка будівництва стіни на кордоні з Мексикою.
  • Відгук дозволу на будівництво частини трубопроводу Keystone XL, який йде з Канади в США. Проти будівництва активно протестували екологи та активісти. Будівництво було припинено при президенті Бараку Обамі, проте в 2017 році Трамп дав дозвіл на його продовження.
  • Крім цього, Байден підписав указ про обов'язкове носіння масок і дотриманні соціальної дистанції на всіх федеральних об'єктах.

Всі ці укази не вимагають схвалення Конгресу.

Він повідомив журналістам, що має намір почати своє президентство з того, щоб стримати обіцянки, дані їм американському народу.

Як повідомлялося, обраний президент США Джо Байден 20 січня на церемонії інавгурації прийняв присягу, офіційно вступивши на посаду глави держави. Пізніше Байден вперше прибув в Білий дім як президент США.

У президента Зеленського очікують, що Байден проводитиме антикорупційні заходи в Україні. Зокрема, під час запрошення Байдена до Києва у Twitter президент України допустив помилку у повідомленні англійською мовою.

Українські Національні Новини

Новини Світу