bayden-pidpisav-terminovi-antikoronavirusni-ukazi-pro-zakhodi-borotbi-z-covid-19

Байден підписав термінові "антикоронавірусні" укази про заходи боротьби з COVID-19

 • 15823 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Президент США Джо Байден у другий день своєї роботи у Білому домі підписав ще низку указів, які мають сприяти боротьбі з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19. Про це повідомляє "Радіо Свобода", інформує УНН.

Що передувало

Байден після інавгурації 20 січня і вступу на посаду президента підписав перші свої укази, скасувавши низку рішень Трампа. Зокрема окремі з них стосувались повернення США до ВООЗ та Паризької угоди. Згодом стало відомо, що у другий день свого президентства Байден підпише 10 указів, пов'язаних з боротьбою з COVID-19, як виконання частини своїх виборчих обіцянок.

Деталі

"10 нових указів Байдена, на додачу до тих, що були підписані раніше, мають на меті, зокрема, активізувати повільний початок програми вакцинації, розширити тестування і носіння масок, а також посилити збір та аналіз даних, щоб допомогти формувати подальшу політику. Ті, хто прибуває з-за кордону, повинні будуть надати негативний тест на COVID-19 перед виїздом до Сполучених Штатів і пройти карантин після прибуття", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Байден також доручає агенціям використовувати Закон про оборонне виробництво (Defense Production Act), що дозволяє уряду спрямовувати промисловість на виробництво запасів, необхідних під час надзвичайних ситуацій у країні.

Вказується, що Байден раніше пообіцяв, що за перші 100 днів його президентства у країні буде вироблено не менше ніж 100 мільйонів доз вакцин від коронавірусу (цього вистачить для вакцинації 50 мільйонів людей).

"Наш план починається з проведення агресивної, безпечної та ефективної кампанії вакцинації для досягнення нашої мети", – сказав він.

Подолання кризи через пандемію Байден назвав своїм пріоритетом. Він планує розробити національну стратегію з подолання COVID-19 із залученням федерального уряду.

Контекст

США перебувають "в лідерах" у світі за інфікованими та померлими через COVID-19 – кількість померлих від наслідків коронавірусної хвороби перевищила 400 тисяч

Як повідомлялося раніше в УНН, США вводять карантин для всіх, хто в'їжджає в країну.

Українські Національні Новини

Новини Світу