bayden-pidtrimav-navchannya-ukrayinskikh-pilotiv-na-f-16

Байден підтримав навчання українських пілотів на F-16

 • 772971 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Сполучені Штати Америки підтримують спільні зусилля союзників з підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, включно з F-16. Про це заявив президент США Джо Байден під час саміту G7, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Один із чиновників, чиє ім'я видання не називає, розповів, що навчання на винищувачах не відбуватиметься у США, проте персонал країн братиме участь разом із європейськими союзниками та партнерами. Очікується, що навчання триватимуть кілька місяців і можуть розпочатися найближчими тижнями.

Цитата

"Оскільки навчання відбуватимуться протягом наступних місяців, наша коаліція країн, що беруть участь у цих зусиллях, вирішить, коли фактично надати літаки, скільки ми надамо і хто їх надасть", – сказав чиновник.

Він також додав, що в п'ятницю США і союзники зосередилися на наданні Україні переважної більшості систем, озброєнь і тренувань, необхідних для проведення наступальних операцій цієї весни і влітку, а удосконалення Повітряних сил ЗСУ - відображають довгострокову відданість самообороні держави.

Доповнення

США не виключають можливості передачі винищувачів F-16 Україні іншими країнами.

Днем раніше 14 демократів і республіканців у Конгресі США направили лист президенту США Джо Байдену із закликом "без зволікань" розблокувати надання Україні винищувачів F-16.

Українські Національні Новини

Новини Світу