bayden-pislya-vidkhodu-trampa-oblashtuvav-pid-sebe-ovalniy-kabinet

Байден після відходу Трампа облаштував під себе Овальний кабінет

 • 20157 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Після вступу на посаду президента США Джо Байден облаштував під себе овальний кабінет - змінив портрети, скульптури, а також килим та штори. Про це повідомляє УНН із посиланням на CNN.

"Більшість стежить за тим, що відбувається всередині кабінету - які угоди укладаються, яка політика оголошується та які іноземні високопоставлені особи заходять до нього. Але з кожним дюймом виставленого простору президенти США, їхні сім'ї та їхній персонал також ретельно обирають, які витвори мистецтва встановлені, які меблі везуться до них і навіть які штучки розміщують на полицях. Ось як Байден вирішив змінити Овальний кабінет. Портрет Ендрю Джексона, ліворуч від сидіння біля робочого столу, замінили портретом Бенджаміна Франкліна від Джозефа Дюплессі. Як і інші роботи, що регулярно передаються у Білому домі, портрет, схоже, був переданий у Національну галерею мистецтв Смітсонівського інституту", - повідомили у ЗМІ.

Зазначається, що портрет Франкліна та сусідній набір місячних каменів повинні представляти інтерес Байдена до науки.

Вказано, що на креденсі за робочим столом був розміщений бронзовий бюст латиноамериканського лідера, що боровся за громадянські права, Сезара Чавеса, авторства Пола Суареса. Чавес боровся за кращу заробітну плату для фермерів у США.

Байден також розмістив колекцію картин Білого дому "Авеню під дощем" праворуч від місця біля робочого столу. Окрім того, біля каміна стоять бюсти Мартіна Лютера Кінга-молодшого та Роберта Кеннеді, а також Елеонори Рузвельт і вершника на коні Чірікахуа Апача.

"Коли Байден заступив на посаду, на його робочому столі були помічені два набори предметів, які однозначно відображали зміну влади: набір чашок і блюдець, а також коробка ручок для підписання наказів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колишній президент США Дональд Трамп зазвичай пив колу без цукру та підписував накази чорними маркерами.

"Байден обрав щонайменше два предмети епохи Клінтона на заміну вибору Трампа - синій килим Овального кабінету з квітковим оздобленням та темні золоті штори”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що також зняли прапори американських воєнних відділень. За столом Байдена з’явились фотографії його родини, а колекцію монет прибрали.

Нагадаємо, 20 січня Джо Байден офіційно вступив на посаду президента США.

Після цього він вперше прибув у Білий дім як президент США.

Українські Національні Новини

Новини Світу