bayden-poobitsyav-putinu-scho-ssha-zmitsnyat-skhidniy-flang-nato-i-nadadut-ukrayini-bilshe-viyskovoyi-dopomogi-u-razi-eskalatsiyi

Байден пообіцяв Путіну, що США зміцнять східний фланг НАТО і нададуть Україні більше військової допомоги у разі ескалації

 • 36580 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Президент США Джо Байден сказав президенту Росії Володимиру Путіну, що у разі вторгнення РФ в Україну, Сполучені Штати зміцнять Східний фланг НАТО, а також нададуть Києву більше військової допомоги. Про це заявив на брифінгу радник США з національної безпеки Джейк Салліван, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Він (Байден — ред.) сказав, що якщо Росія і далі вторгнеться в Україну, США і наші європейські союзники дадуть відповідь жорсткими економічними заходами. Ми надамо українцям додаткові захисні матеріали понад те, що ми вже надали, і ми зміцнимо наших союзників по НАТО на східному фланзі додатковими можливостями у відповідь на таку ескалацію", — повідомив Салліван.

Деталі

За його словами, Байден водночас повідомив Путіну, що є й інший варіант — деескалація.

Президент США в розмові підтвердив суверенітет і територіальну цілісність України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згадав про нарощування військ біля України і пригрозив санкціями: що Байден сказав Путіну

Нагадаємо

Президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден завершили двосторонні переговори у форматі телемосту.

Переговори тривали дві години.

Як повідомляв УНН, сьогоднішня розмова двох лідерів - п'ята з моменту вступу Байдена на посаду американського президента. Раніше глави двох держав тричі спілкувалися по телефону, а в середині червня вони провели в Женеві очну зустріч.

Очікувалося, що темою сьогоднішньої розмови стане військове нарощування Росії навколо України та на її тимчасово окупованих територіях.

На початку зустрічі президенти обмінялися привітаннями. Байден, першим взявши слово, висловив надію на очну бесіду з Путіним у майбутньому.

Контекст

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден зараз зважує можливість введення широкого спектру санкцій проти Росії, покликаних утримати президента Росії Володимира Путіна від вторгнення в Україну.

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеки нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Українські Національні Новини

Політика