bayden-poobitsyav-ukrayini-bilsh-prosunuti-raketni-sistemi

Байден пообіцяв Україні більш просунуті ракетні системи

 • 174796 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Президент США Джо Байден опублікував колонку в The New York Times про те, що "Штати будуть і не будуть робити в Україні", де зокрема, вказує про рішення поставити Україні більш просунуті ракетні системи та боєприпаси, пише УНН.

Цитата

"Я вирішив, що ми надамо українцям більш просунуті ракетні системи та боєприпаси, які дозволять їм точніше вражати ключові цілі на полі бою в Україні", - написав Байден у колонці.

"Ми продовжимо постачати Україні сучасне озброєння, у тому числі протитанкові ракети Javelin, зенітні ракети Stinger, потужні артилерійські та високоточні ракетні комплекси, радари, безпілотні літальні апарати, гелікоптери Мі-17 та боєприпаси", - вказав також президент США.

"Ми не заохочуємо і не робимо можливим Україні завдавати ударів за її межами", - додав при цьому Байден.

Деталі

Зі слів президента США, буде також продовжено співпрацю з союзниками і партнерами щодо санкцій проти росії.

Він також пообіцяв "ще мільярди у вигляді фінансової допомоги, як це було санкціоновано Конгресом". "Ми працюватимемо з нашими союзниками та партнерами, щоб подолати глобальну продовольчу кризу, яку агресія росії посилює. І ми допоможемо нашим європейським союзникам та іншим країнам знизити їхню залежність від російського викопного палива та прискорити наш перехід до майбутнього екологічно чистої енергії", - додав президент США.

Раніше

Президент України Володимир Зеленський закликав партнерів надсилати Україні важку зброю. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на тлі наступу рф на Донбасі також закликав партнерів прискорити поставки озброєння Україні - особливо, РСЗВ та делекобійної артилерії.

Зеленський наголосив, що Україна не має наміру здійснювати атаки території російської федерації, у тому числі американськими РСЗВ.

Українські Національні Новини

Політика