bayden-povidomiv-scho-znovu-balotuvatimetsya-u-prezidenti-u-2024-rotsi

Байден повідомив, що знову балотуватиметься у президенти у 2024 році

 • 274035 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Президент США Джо Байден сказав у приватній бесіді в Білому домі минулого місяця, що він балотуватиметься на другий термін, повідомив лідер руху за громадянські права, преподобний Ел Шарптон своїм колегам з National Action Network (NAN) у Вашингтоні, повідомляє CNBC, пише УНН.

Цитата

"Я збираюся зробити це знову, - сказав Байден, позуючи для фотографії в кімнаті Рузвельта, за словами представника NAN, який переказав слова Шарптона. - Я збираюся".

Деталі

У той час як союзники Байдена заявляли, що він домагатиметься переобрання, він ухилявся від недвозначної заяви про це, принаймні частково, щоб уникнути спрацювання законів про звітність про фінансування виборчої кампанії, відзначає видання.

Його зауваження Шарптону наприкінці зустрічі з лідерами кількох найвідоміших національних правозахисних організацій є сильнішим твердженням про те, що він знову буде включений до виборчих бюлетенів, пише видання.

Довідково

Джо Байден - переможець президентських виборів 2020 року, склав присягу як 46-й президент США 20 січня 2021 року.

Перед цим Байден двічі (1988 та 2008 року) невдало намагався отримати посаду президента: обидва рази він не зумів здобути номінацію від Демократичної партії та був змушений зняти свою кандидатуру. 2008 року став кандидатом на віцепрезидента США разом із висуванцем на посаду президента Бараком Обамою; Обама і Байден виграли вибори 2008 року та вибори 2012 року, тож Байден обіймав посаду віцепрезидента США з січня 2009 року до січня 2017 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу