bayden-pribuv-na-samit-nato-maye-namir-obgovoriti-z-soyuznikami-rosi-putina-i-kitay

Байден прибув на саміт НАТО: має намір обговорити з союзниками Росію, Путіна і Китай

 • 18043 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Президент США Джо Байден прибув на саміт союзників НАТО на вищому рівні, який сьогодні стартує в Брюсселі. Американський лідер по приїзду відправився на двосторонню зустріч з Генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, де сторони обговорили порядок сьогоднішньої зустрічі, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Ми розглянемо широке коло питань, включаючи Росію, і я думаю, що союзники з нетерпінням чекають консультацій з вами перед зустріччю з президентом Путіним. Ми звернемося до Китаю... Ми всі визнаємо, що значні інвестиції Китая в військовий потенціал, поведінку і зростаючий вплив мають значення для нашої безпеки, ми повинні реагувати на це спільно, як союз", - заявив Генсек НАТО на відкритій частині зустрічі.

Деталі

Столтенберг додав, що сильне НАТО є важливим для Європи, але також це приносить користь Америці.

Байден погодився із співрозмовником, подякувавши йому за багаторічну службу на чолі організації.

Цитата:

"У нас є нові проблеми, і у нас є Росія, яка діє не так, як ми сподівалися, а також Китай", - підтвердив він, коментуючи слова Столтенберга.

Доповнення

У понеділок, 14 червня, в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі стартує саміт глав держав і урядів країн-членів Альянсу. Вперше захід відвідає президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Great to welcome @POTUS to our #NATOSummit. I thanked him for his rock solid commitment to our Alliance & his support for the #NATO2030 agenda to strengthen our Alliance in a more competitive world. I know we can count on America & America can count on #NATO. pic.twitter.com/FAVJDZJytq

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg)

[LIVE] Secretary General @jensstoltenberg welcomes @POTUS Joe Biden to #NATO HQ for the #NATOSummit. https://t.co/oYI96aS8Uj

— Oana Lungescu (@NATOpress) June 14, 2021

Українські Національні Новини

Політика