bayden-pripuskaye-kupivlyu-rosiyskoyi-nafti-yevrosoyuzom-za-obmezhenoyu-tsinoyu-cnn

Байден припускає купівлю російської нафти Євросоюзом за обмеженою ціною - CNN

 • 133697 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Президент США Джо Байден припускає, що Європейський Союз зможе купувати російську нафту за ціною, що нижче від ринкової, замість того, щоб повністю від неї відмовитись. Про це інформує УНН, посилаючись на CNN.

Цитата

"У нас зараз виникає проблема — Європа, яка вирішує ще більше скоротити закупівлю російської нафти. Є багато міркувань, що можна зробити, можливо, навіть продовжити купувати нафту, але за обмеженою ціною", - сказав Байден.

Деталі

Президент США зазначив, що росія зараз має "надзвичайну потребу" продати нафту, через західні санкції проти країни, тому її можна буде придбати за ціною, нижчою від тієї, яку зараз генерує ринок. Крім того, він додав, що зниження вартості бензину є "малоймовірним у найближчій перспективі" через події, що відбуваються.

Відповідаючи на запитання журналістів після віртуальної зустрічі з великими виробниками дитячого харчування, Байден сказав, що наодинці він мало що може зробити, щоб знизити високі витрати.

"Наприклад, ми маємо мільйони тонн пшениці, яка не може вийти (з портів - ред.) і потрапити на ринок. Через це все коштує стільки грошей — від буханця хліба до нестачі продовольства по всьому світу. Те саме з бензином", - пояснив президент США.

У підсумку Байден сказав, що замість прямих дій, спрямованих на зниження цін на газ або продукти харчування, він прагне полегшити фінансовий тягар в інших сферах, як-от ліки та догляд за дітьми.

Раніше

У понеділок, 31 травня, лідери країн ЄС домовилися про часткову заборону на імпорт російської нафти. Наразі ОПЕК+ працює над тим, щоб компенсувати падіння видобутку нафти в рф.

Українські Національні Новини

Політика