bayden-privitav-novogo-prezidenta-izrayilyu-netanyakhu

Байден привітав нового премʼєра Ізраїлю Нетаньягу з переобранням

 • 341285 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Президент США Джо Байден провів телефонну розмову із нововибраним премʼєр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, де наголосив на своїй “непохитній підтримці безпеки Ізраїлю”. Про це повідомляє Білий дім, передає УНН.

Цитата

“Президент підтвердив міцність двостороннього партнерства та підкреслив свою непохитну підтримку безпеки Ізраїлю”, — сказала журналістам речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Деталі

Нетаньягу та його союзники, включно з ультраправими партіями та політиками, яких звинувачують у відкритому расизмі проти палестинців та арабів, перемогли на виборах минулого тижня, прокладаючи шлях для повернення прем’єр-міністра до влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль може розпочати постачання зброї в Україну.

Прем'єр Ізраїлю оголосив про розмову з американським колегою раніше того ж дня, заявивши, що вони можуть забезпечити більше угод щодо нормалізації та “впоратися із загрозою іранської агресії”.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський поговорив з Біньяміном Нетаньягу - привітав з перемогою на виборах в Ізраїлі, а також обговорив посилення держав та споріднені загрози.

Українські Національні Новини

Новини Світу