bayden-priviv-do-prisyagi-v-virtualnomu-formati-sotni-spivrobitnikiv-administratsiyi-ssha

Байден привів до присяги в віртуальному форматі сотні співробітників адміністрації США

 • 10831 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Президент США Джозеф Байден привів в середу до присяги відразу кілька сотень співробітників нової американської адміністрації. Урочиста церемонія пройшла в віртуальному форматі в зв'язку з санітарно-епідеміологічними обмеженнями через пандемію коронавірусу, передає УНН.

"З нами сотні співробітників апарату Білого дому і сотні інших призначених (службовців) в (різних урядових) відомствах", - оголосила ведуча церемонії, директор кадрового відділу Білого дому Кеті Расселл. Всі, хто приводився до присяги, були з'єднані з Білим домом, в якому виступав Байден, через інтернет. Трансляція цієї церемонії йшла в прямому ефірі на сайті Білого дому.

Байден попередив, що нинішню американську адміністрацію чекає багато важкої роботи. Він також підкреслив, що американський уряд працює на народ США, а не навпаки. "Ви працюєте для людей. Я працюю для людей", - сказав з цього приводу керівник вашингтонської адміністрації. За словами Байдена, він очікує від держслужбовців, що ті будуть ставитися до всіх співгромадян з повагою. Інакше чиновників чекає негайне звільнення, заявив президент.

Присутні на церемонії журналісти поцікавилися у нього, чи не побоюється він затягування затвердження Сенатом Конгресу США тверджень деяких його кадрових призначень на ключові пости в американському уряді. "Ні, я не стурбований (щодо цього), впевнений, що ми можемо рухатися швидко", - відповів Байден.

Як повідомлялося, обраний президент США Джо Байден 20 січня на церемонії інавгурації прийняв присягу, офіційно вступивши на посаду глави держави. Пізніше Байден вперше прибув в Білий дім як президент США і підписав перші укази, скасувавши рішення президента Дональда Трампа.

У президента Зеленського очікують, що Байден проводитиме антикорупційні заходи в Україні. Зокрема, під час запрошення Байдена до Києва у Twitter президент України допустив помилку у повідомленні англійською мовою.

LIVE: President Joe Biden swears in appointees in a virtual ceremony. https://t.co/2Iew8qOOfi

— KCTV5 News (@KCTV5) January 20, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу