bayden-proviv-rozmovu-zi-svitovimi-liderami-pro-scho-govorili

Байден провів розмову зі світовими лідерами: про що говорили

 • 179888 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Президент Джо Байден та союзні країни обговорили способи збільшення постачання енергоносіїв до Європи на тлі загроз росії припинити експорт копалин, що викликає побоювання кризи на континенті, пише УНН.

Деталі

Розмова пройшла за участю прем'єр-міністра Канади Трюдо, канцлера Німеччини Шольца, прем'єр-міністра Італії Драгі, прем'єр-міністра Японії Кісіди, генсека НАТО Столтенберга, президента Румунії Йоганніса, президента Польщі Дуди, прем'єр-міністра Сполученого Королівства Трасс, а також представників Франції та Європейського Союзу.

Цитата

"Президент Байден провів сьогодні відеоконференцію з союзниками та партнерами, щоб наголосити на постійній міжнародній підтримці України, у тому числі через постійне надання безпеки та економічної допомоги, а також постійного покладання на росію витрат, необхідних для притягнення кремля до відповідальності за його агресію", - йдеться у повідомленні Білого дому.

"Лідери також обговорили питання про перетворення енергетики росії на зброю та необхідність подальшої координації для забезпечення стійких та доступних поставок енергії до Європи".

Додамо

Дзвінок збігся з неоголошеним візитом держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва для зустрічей із вищим керівництвом.

Міністр оборони Ллойд Остін також зустрівся в Німеччині з іншими європейськими лідерами та сказав, що війна вступає у «нову фазу» з українським контрнаступом.

Розмова відбулась на тлі ескалації енергетичної кризи в Європі після того, як Газпром на невизначений термін призупинив постачання газу "Північним потоком-1".

Українські Національні Новини

Новини Світу