bayden-rozpoviv-zelenskomu-pro-noviy-paket-dopomogi-vklyuchatime-artileriyu-ta-gelikopteri

Байден розповів Зеленському про новий пакет допомоги: включатиме артилерію та гелікоптери

 • 113761 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Президент США Джо Байден у телефонній розмові зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським повідомив тому про виділення нового пакету військової допомоги Україні на 800 млн доларів. Про це йдеться у поширеній Білим домом заяві президента, пише УНН.

Цитата

"Я тільки що розмовляв з президентом Зеленським і повідомив йому, що моя адміністрація санкціонує виділення додаткових 800 мільйонів доларів на зброю, боєприпаси та іншу допомогу Україні у сфері безпеки. Українські військові використовують надану нами зброю з нищівним ефектом. Оскільки Росія готується посилити наступ на Донбасі, Сполучені Штати будуть продовжувати надавати Україні можливості для самооборони", - сказано в заяві Президента.

Деталі

Байден повідомив, що новий пакет допомоги буде містити багато з уже наданих США систем озброєнь і "нові можливості, пристосовані до більш широкого наступу, який, як ми очікуємо, Росія зробить на сході України".

"Ці нові можливості включають артилерійські системи, артилерійські снаряди і бронетранспортери. Я також схвалив передачу додаткових вертольотів. Крім того, ми продовжуємо сприяти передачі значного потенціалу від наших союзників і партнерів по всьому світу", - повідомив президент США.

Він додав, що постійні поставки зброї, які Сполучені Штати та їхні союзники і партнери надали Україні, відіграли вирішальну роль у підтримці її боротьби з російським вторгненням.

"Це допомогло домогтися того, що Путін зазнав невдачі у своїх первинних військових цілях по завоюванню і контролю над Україною. Ми не можемо зараз відпочивати. Як я запевнив президента Зеленського, американський народ буде продовжувати підтримувати хоробрий український народ в його боротьбі за свободу", - підкреслив Байден.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером США Джо Байден.

За даними українського лідера, сторони обговорили додатковий пакет оборонної та можливої макрофінансової підтримки України, а також домовилися про посилення санкцій проти рф.

Українські Національні Новини

Політика