bayden-ssha-ne-budut-zastosovuvati-viyskovu-silu-dlya-protidiyi-vtorgnennyu-rosiyi-v-ukrayinu

Байден: США не будуть застосовувати військову силу для протидії вторгненню Росії в Україну

 • 21495 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон не застосовуватиме військову силу для протидії вторгненню Росії в Україну. Про це він заявив під час спілкування з журналістами, передає УНН.

Цитата

"Ідея того, що Сполучені Штати в односторонньому порядку застосують силу для протидії вторгненню Росії в Україну, зараз не є актуальною", - заявив президент.

Деталі

При цьому він додав, що в разі вторгнення Росія зіткнеться з найжорсткішими санкціями.

Контекст

Президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден провели двосторонні переговори у форматі телемосту, які тривали дві години.

Путін заявив, що його турбує можливість вступу України до НАТО. Він вважає, що за цим піде розміщення в Україні відповідних військових баз і загрозливої Росії зброї.

При цьому, Президент США Джо Байден сказав Путіну, що в разі вторгнення РФ в Україну, Сполучені Штати зміцнять східний фланг НАТО, а також нададуть Києву більше військової допомоги.

В результаті Байден заявив, що Білий дім має намір провести зустріч на рівні країн НАТО і Росії з метою обговорення стурбованості Кремля щодо дій Північноатлантичного альянсу.

Українські Національні Новини

Новини Світу