bayden-ssha-zasudzhuyut-shakhraysku-sprobu-rf-aneksuvati-suverennu-ukrayinsku-teritoriyu

Байден: США засуджують шахрайську спробу рф анексувати суверенну українську територію

 • 115692 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Президент США Джо Байден відреагував на спроби росії анексувати українські території. Байден заявив, що Сполучені Штати і надалі підтримуватимуть зусилля України щодо відновлення контролю над територіями, захопленими росією, передає УНН.

Деталі

Байден зазначив, що США засуджують сьогоднішню шахрайську спробу рф анексувати суверенну українську територію.

"росія порушує міжнародне право, зневажає Статут Організації Об'єднаних Націй і всюди демонструє свою зневагу до миролюбних народів. Не помиляйтеся: ці дії не мають легітимності. США завжди поважатимуть міжнародно визнані кордони України. Ми і надалі підтримуватимемо зусилля України щодо відновлення контролю над своєю територією шляхом зміцнення її позицій у військовому та дипломатичному плані, у тому числі за рахунок додаткової допомоги в галузі безпеки на суму 1,1 мільярда доларів, про яку США оголосили цього тижня", - наголосив Байден.

Також він додав, що у відповідь на спроби анексії США разом з союзниками та партнерами сьогодні оголошують про нові санкції.

"Ці санкції спричинять витрати для фізичних та юридичних осіб — усередині та за межами рф, які надають політичну чи економічну підтримку незаконним спробам змінити статус території України. Ми згуртуємо міжнародне співтовариство, щоб засудити ці кроки та притягнути росію до відповідальностіЦ, - зазначив президент США.

Крім цього, Байден додав, що США продовжать постачати Україні обладнання, яке потрібне для самооборони.

"І я з нетерпінням чекаю на підписання Конгресом закону, який надасть додаткові 12 мільярдів доларів для підтримки України", - заявив Байден та закликав всіх членів міжнародної спільноти відкинути незаконні спроби росії з анексії та підтримувати народ України стільки, скільки потрібно.

Доповнення 

Міністерство фінансів США оголосило про пакет нових санкцій проти росії на тлі спроби рф анексувати території України, до списків увійшли представники бізнесу, російські військові, політики.

Нагадаємо 

Російський диктатор володимир путін підписав "договори" про "прийняття до складу рф" окупованих російськими військами територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. З боку окупованих територій підписи під "договорами" поставили ватажки так званих "днр" та "лнр" денис пушилін та леонід пасічник, а також призначені рф "глави" Херсонської та Запорізької так званих "військово-цивільних адміністрацій" володимир сальдо та євген балицький.

Українські Національні Новини

Політика