bayden-vistupit-z-privodu-viyni-rf-proti-ukrayini-na-tli-ochikuvan-ogoloshennya-pro-novu-viyskovu-dopomogu

Байден виступить з приводу війни рф проти України на тлі очікувань оголошення про нову військову допомогу

 • 181195 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Президент США Джо Байден у четвер надасть оновлену інформацію про російське вторгнення в Україну, на тлі того, як його адміністрація працює над завершенням нового пакету озброєнь для її збройних сил, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Байден повинен звернутися до американців з кімнати Рузвельта в Білому домі о 9:45 ранку (16:45 за Києвом), і джерело, знайоме з плануванням, сказало, що він, як "очікується, надасть оновлену інформацію про наші зусилля щодо підтримки України та допомоги, яку ми надаємо".

Новий пакет озброєнь, ймовірно, буде приблизно такий же, що й пакет вартістю 800 мільйонів доларів, про який було оголошено минулого тижня, але деталі все ще проробляються, повідомив раніше виданню інший офіційний представник США.

У середу Байден скликав військове керівництво США на щорічну нараду в Білому домі, яка набула особливого значення, оскільки війна рф проти України входить у нову фазу.

Відкриваючи зустріч, Байден похвалив стійкість українських військових та сказав, що єдність НАТО шокувала президента росії володимира путіна.

Доповнення

Британський прем'єр Джонсон заявив, що світові лідери, зокрема президент США Джо Байден, погодилися на заклик, озвучений цього тижня, щодо продовження постачання Україні зброю, зокрема артилерії, на тлі того, як росія активізує свої атаки на схід України.

Українські Національні Новини

Політика