bayden-zapevniv-scho-ssha-ta-nimechchina-pratsyuvali-sinkhronno-schob-pidtrimati-ukrayinu

Байден запевнив, що США та Німеччина працювали синхронно, щоб підтримати Україну

 • 881566 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Президент США Джо Байден заявив, що підтримка України канцлером Німеччини Олафом Шольцем «мала величезне значення» під час війни, коли два лідери зустрілися у Білому домі у п'ятницю, передає CNN, пише УНН.

Цитата

«Ви активізувалися і надали критично важливу військову підтримку, і знаєте, я б сказав, що, крім вашої військової підтримки, моральна підтримка, яку ви надали українцям, була глибокою. І ви спричинили історичні зміни — збільшення витрат на оборону та диверсифікацію без російських джерел енергії — я знаю, що це було непросто, дуже складно для вас», — сказав Байден, зазначивши, що вони рухалися «в ногу» для підтримки Києва.

«Як союзники по НАТО, ми робимо альянс сильнішим і боєздатнішим», - додав він.

Шольц заявив, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно.

«Це дуже, дуже важливий рік через дуже небезпечну загрозу світові, що походить від росії, яка вторглася в Україну, і дуже важливо, що ми діяли разом, що ми організувалися в ногу, і що ми зробили можливим, щоб ми могли дати необхідну підтримку Україні протягом усього цього часу», - сказав Шольц.

Додамо

Раніше цього року Німеччина та США були у протистоянні щодо відправлення танків Україні, але обидві країни оголосили про плани відправити машини після сильного тиску на Берлін та тривалих дипломатичних переговорів між Німеччиною, США та іншими європейськими союзниками.

Українські Національні Новини

Новини Світу