bayden-zaproponuvav-plan-poryatunku-ameriki-na-1-9-trilyona-dolariv

Байден запропонував "план порятунку Америки" на 1,9 трильйона доларів

 • 14175 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Обраний президент Джо Байден напередодні виступив із заявою з приводу плану стимулювання американської економіки, яка постраждала від пандемії коронавірусу, загальною вартістю 1,9 трильйона доларів. Трансляція звернення велася на сторінці Байдена в Twitter, передає УНН.

"План порятунку Америки обраного президента Байдена вартістю 1,9 трильйона доларів є амбітним, але досяжним. Він врятує американську економіку і почне боротися з вірусом. Конгрес повинен діяти оперативно, щоб допомогти працюючим сім'ям, громадам і малому бізнесу вистояти в умовах пандемії", - вказано в оприлюдненій стратегії Байдена, що отримала назву "План порятунку Америки" і спрямована на прискорення процесу вакцинації, пожвавлення економіки і відкриття шкіл.

Виступаючи в Вілмінгтоні разом з обраним віце-президентом Камалою Харріс, як повідомляє "Голос Америки", Байден обгрунтував свої пропозиції щодо стимулювання економіки, заявивши, що Сполучені Штати потребують термінової допомоги у зв'язку з триваючою пандемією COVID-19, а вигоди, які будуть отримані в результаті реалізації плану "набагато перевершать витрати".

"Ці інвестиції повернуться у вигляді нових робочих місць .., що запобіжить довгостроковому економічному збитку, а вигоди набагато перевершать витрати. У цей кризовий момент... ми не можемо дозволити собі сидіти, склавши руки", - сказав Байден.

У заяві з приводу плану йдеться, що він послужить як трамплін для відновлення американської економіки після того, як пандемію коронавірусу вдасться взяти під контроль.

Понад 400 мільярдів доларів будуть витрачені на вакцинацію, проведення тестів, появу нових робочих місць у сфері охорони громадського здоров'я, відкриття шкіл та виплату відпускних за сімейними обставинами, а також на створення інфраструктури, яка дозволить здійснити введення 100 мільйонів доз вакцини за перші 100 днів президентства Байдена.

Частина американців, які відповідають певним критеріям, отримають додатково 1400 доларів у вигляді прямих виплат. Люди, що залишилися без роботи, будуть щотижня отримувати федеральну допомогу з безробіття в 400 доларів аж до вересня 2021 року.

План Байдена також передбачає продовження до вересня мораторію на виселення людей з житла, що орендується, і вилучень банками майна, закладеного під іпотечні кредити.

Рівень мінімальної заробітної плати на федеральному рівні буде збільшено з нинішніх 7,25 доларів на годину до 15 доларів на годину.

Відомства і компанії в сфері громадського транспорту отримають допомогу обсягом 20 мільярдів доларів, також будуть запропоновані гранти і позики малому бізнесу.

Ненсі Пелосі і Чак Шумер, головні демократи в Конгресі США, прокоментували подробиці представленого командою Байдена плану, висловивши подяку обраному президенту.

"Програма з надання надзвичайної допомоги американцям, анонсована сьогодні майбутньою адміністрацією Байдена і Харріс, є правильним підходом (до вирішення кризи). Це демонструє, що у демократів нарешті з'явиться партнер в Білому домі, що розуміє необхідність прийняття швидких заходів для вирішення проблем громад, які потребують допомоги", - йдеться в заяві Пелосі і Шумера.

Додамо, у США 3 листопада 2020 року відбулися загальні вибори. 14 грудня колегія вибірників затвердила результати голосування, згідно з якими Байден стане новим главою держави. Інавгурація обраного президента пройде на сходах Капітолія 20 січня. Чинний глава держави Трамп заявив 7 січня, що найближчим часом зосередиться на передачі влади новій адміністрації, проте пообіцяв продовжити свою політичну кампанію в майбутньому.

Раніше при затвердженні підсумків виборів в США в Конгресі — у приміщенні Капітолію виникли безпрецедентні для американської історії заворушення під час штурму прихильниками Трампа будівлі. У результаті подій загинуло кілька людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу