bayduzhist-ubivaye-razom-z-nenavistyu-zelenskiy-zrobiv-zvernennya-do-dnya-pamyati-zhertv-golokostu

"Байдужість убиває разом з ненавистю": Зеленський зробив звернення до Дня пам'яті жертв Голокосту

 • 1211247 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у зверненні з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту заявив, що байдужість убиває разом з ненавистю. Тому, зазначив він, чим більше народів світу подолають байдужість, тим менше простору у світі залишиться для ненависті, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні, як і завжди, Україна вшановує пам’ять мільйонів жертв Голокосту. Ми знаємо і пам’ятаємо, що байдужість убиває разом з ненавистю. Байдужість і ненависть завжди тільки вдвох здатні творити зло. Тому так важливо, щоб кожен, хто цінує життя, проявляв рішучість, коли треба рятувати тих, кого ненависть прагне знищити», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що сьогодні згадують праведників народів світу, різних людей в різних країнах, які однаково рішуче рятували життя.

«Сьогодні ми згадуємо рішучість глобальної коаліції, яка зупинила нацизм. І сьогодні ми повторюємо ще вагоміше ніж раніше – ніколи знову ненависті, ніколи знову байдужості. Чим більше народів світу подолають байдужість, тим менше простору у світі залишиться для ненависті. Вічна пам’ять усім жертвам Голокосту!» - наголосив Зеленський.

Доповнення

1 листопада 2005 року на Генеральній асамблеї ООН було затверджено резолюцію, присвячену Голокосту. У документі йдеться про те, що геноцид призвів до винищення 30% євреїв та великої кількості осіб, які належали до інших національностей. Саме в цій резолюції 27 січня було проголошено Днем пам’яті жертв Голокосту.

Українські Національні Новини

Політика