bazhannya-ugorschini-pereglyanuti-politiku-schodo-ukrayini-ne-vidpovidaye-planam-nato-posol

Бажання Угорщини переглянути політику щодо України не відповідає планам НАТО - посол

 • 21350 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Угорщина намагається ініціювати перегляд політики НАТО щодо України, втім Альянс запевнює, що це бажання Угорщини не відповідає його планам. Про це в коментарі УНН розповів голова місії України при НАТО Вадим Пристайко.

"Якщо бути зовсім точним, то Угорщина намагається ініціювати перегляд політики щодо України. Про конкретний набір програм вони не говорили ще, наскільки мені відомо, тому що вони ж ведуть розмову не з нами, не з нашою місією - а з членами НАТО, якими ми з вами все ще не є", - зауважив посол.

Проте у принципі, за його словами, якби НАТО прийняли зміни до політики щодо України, то це відобразилося би конкретно на програмах співробітництва.

"Поки НАТО запевняє, що це бажання Угорщини не відповідає тому, що збирається робити Альянс, політика щодо України залишається такою, якою вона була: першочергово це підтримка нашої країни у війні з Росією", - сказав він.

За словами Пристайка, він спробує схилити Альянс на бік нашої держави на наступному засіданні Комісії Україна-НАТО, яке відбудеться 28 травня.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що до Генерального секретаря НАТО Йєнса Столтенберга надійшло офіційне звернення Угорщини про перегляд політики Альянсу щодо України. У ньому Будапешт нібито пропонує НАТО переглянути всі програми підтримки України.

Нагадаємо, раніше Пристайко висловив сподівання, що до саміту Україна-НАТО в липні проблему з Угорщиною мають розв'язати.

Як повідомляв УНН, в українському уряді заявили, що Угорщина поставила питання безпеки України в залежність від освітнього питання.

Українські Національні Новини

Політика