bekirov-zayaviv-pro-namir-pochati-goloduvannya-advokat

Бекіров заявив про намір почати голодування - адвокат

 • 8707 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Стан здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова залишає бажати кращого. Проте він заявив про намір розпочати голодування, в разі переведення кримінальної справи для розгляду по суті в місто Красноперекопськ, бо не витримає такого тривалого етапу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат активіста Іслям Веліляєв, передає УНН.

Адвокат зазначив, що сьогодні відвідав в СІЗО Едема Бекирова.

"Як і раніше стан його здоров'я залишає бажати кращого. Можна охарактеризувати як стабільно критичний.

За словами Едем, рівень цукру в крові на даний момент знаходиться на позначці 12-16 ммоль. Після прийому їжі цукор піднімається до 20-22 ммоль. Тиск на рівні 160 на 100. Мучать часті головні болі. Протягом 10-ти днів, не міг встати з нар через защемлення нерва і сильного болю в спині. Болить серце, мучить задишка і ядуха. Відчуття нестачі свіжого повітря", - написав Веліляєв.

Адвокат додав, що Бекірову щодня вводять ін'єкцію інсуліну і дають діабетичні препарати.

"Зважаючи на ці та інші обставини, Едем заявив про намір розпочати голодування, в разі переведення кримінальної справи для розгляду по суті в місто Красноперекопськ, оскільки він не витримає такого тривалого етапу", - додав Веліляєв.

Він також наголосив, що знущання тривають і Бекіров доведений до відчаю.

"Безкарність, по суті злочинних дій посадових осіб, поширюється. Спочатку його необґрунтовано затримали, оббрехали, погубили його здоров'я, а тепер хочуть його етапувати в Красноперекопськ, де він утримуватиметься під час судового процесу по суті", - зазначив адвокат.

Веліляєв також закликав всіх надати посильну допомогу у звільненні Едема Бекірова.

Як повідомляв УНН, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в’їзді в окупований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людей 11 червня ухвалив рішення у справі кримськотатарського активіста Едема Бекірова, обвинуваченого в Криму в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки. Зокрема, суд постановив терміново перевести його в лікарню.

Старший слідчий кримського управління ФСБ Росії Іван Романець, незважаючи на рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), відмовлявся госпіталізувати кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Українські Національні Новини

Суспільство