belgiya-nadast-ukrayini-viyskovi-vantazhivki-volvo

Бельгія надасть Україні військові вантажівки Volvo

 • 687372 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Бельгія відправить 240 армійських вантажівок Volvo до України, передає УНН з посиланням на De Standaard.

Деталі

Volvo Cargo, Volvo Shelter, Volvo Fassi та Volvo Manumat. Все сімейство вантажівок Volvo належить бельгійській армії, всього у країни їх налічується 400 одиниць. Такі нові наземні автомобілі поставлятимуться, починаючи з цього року, до України.

Вантажівки перебувають в експлуатації з початку 1990-х років. Саме за кілька місяців до рішення поставляти вантажівки було розпочато велику перевірку та реконструкцію.

У Міноборони Бельгії говорять, що 240 машин, які будуть спрямовані на потреби української армії, перебувають у робочому та справному стані.

Міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер каже, що кожен український запит перевіряється на його можливість здійснення в обороні та бельгійській промисловості.

«Я підтвердив у середу в Контактній групі з оборони України, що наша країна надає всю можливу підтримку і продовжуватиме це робити», - зазначив Дедондер

Доповнення

Також міністр зазначив, що окрім доставки вантажівок, для навчання українських солдатів прямує також 100 бельгійських інструкторів.

Українські Національні Новини

Війна