bellingcat-neviklyuchaye-novogo-otruyennya-navalnogo

Bellingcat не виключає нового отруєння Навального

 • 22350 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Представник міжнародної організації Bellingcat Христо Грозєв в ефірі телеканалу Україна24 заявив, що наразі російська влада вивчає реакцію суспільства на арешт опозиційного політика Олексія Навального, щоб вирішити що ж робити далі. Він не виключив і можливого повторного отруєння Навального, повідомляє УНН.

Кремль хоче подивитися на реакцію росіян на арешт Навального, пояснив Христо Грозєв.

Цитата:

"Дуже можлива. Я думаю, ФСБ і Кремль хочуть подивитися на реакцію частини народу на арешт Навального, і в результаті ухвалять рішення, як з ним далі. І чим більше вони побачать сьогодні (23 січня - ред.) людей на вулиці, тим безпечніше буде Навальному, тому що вони все-таки злякаються".

Що сталося раніше

Навальний в серпні був отруєний в Росії забороненою бойовою отруйною речовиною з групи "Новачок" і потім перевезений на лікування до Німеччини. Після курсу реабілітації він 17 січня повернувся в Росію і відразу ж був затриманий, а потім заарештований на 30 діб. Представники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) заявили, що опозиціонер перебував у розшуку за порушення умовного терміну покарання у справі "Ів Роше". Засідання за клопотанням про заміну умовного терміну на реальний заплановано на 2 лютого.

Навальний звинувачує в спробі свого вбивства президента РФ Володимира Путіна і Федеральну службу безпеки (ФСБ РФ). В Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) закликали Росію розслідувати отруєння політика. Журналісти Bellingcat і The Insider опублікували розслідування про групу можливих співробітників ФСБ, ймовірно, причетних до отруєння.
Влада РФ заперечує всі звинувачення. ЄС і Великобританія ввели санкції за отруєння Навального. Із закликом про звільнення Навального виступили ЄС, НАТО, Німеччина, США та інші країни.

В 66 містах РФ 23 січня відбулися мітинги на підтримку Навального. За оцінками правозахисників влада затримала близько трьох тисяч осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу