bellingcat-vstanov-spravzhnyu-osobu-petrova

Bellingcat встановив справжню особу "Петрова"

 • 15951 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Сайт журналістських розслідувань Bellingcat встановив справжню особу одного з підозрюваних у отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля. Про це повідомляє УНН з посиланням на Twitter дослідника Bellingсat з питань Східної Європи та Євразії Аріка Толера.

"Ми  з'ясували справжню особу Олександра Петрова, другого отруювача Скрипаля, який працював разом з Анатолієм Чепігою ("Руслан Боширов"). Ми повідомимо про його особу у вівторок наступного тижня", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Петров і Боширов на собор в Солсбері подивитися їздили - реакція соцмереж

Петров і Боширов - росіяни, прізвища яких називають вигаданими і яких Велика Британія звинувачує у замаху на колишнього подвійного агента російської розвідки Сергія Скрипаля та його дочку Юлію в англійському місті Солсбері.

За даними Лондона, обвинувачені - співробітники російської військової розвідки. Самі підозрювані в ефірі прокремлівського телеканалу RT назвали себе "підприємцями середньої руки" і відкинули звинувачення в отруєнні Скрипалів.

Як повідомляв УНН, раніше слідчі Bellingcat і видання The Insider вже оприлюднили частину спільного розслідування щодо Олександра Петрова і Руслана Боширова, яких Велика Британія підозрює в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один з авторів розслідування щодо Петрова і Боширова виїхав з Росії

4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості  з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаля та його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу