belteleradiokompaniyu-viklyuchili-z-yevropeyskoyi-movnoyi-spilki

Белтелерадіокомпанію виключили з Європейської мовної спілки

 • 13991 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Виконком Європейського мовного союзу 30 червня прийняв рішення призупинити членство Белтелерадіокомпанії (БТРК) в організації. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Європейської мовної спілки.

Деталі

З 1 липня БТРК більше не зможе отримати доступ до сервісів Європейської мовної спілки, включаючи обмін новинним і музичним контентом, правами на мовлення певних музичних і спортивних заходів, правової, технічної та дослідницької експертизи.

"В останні тижні ми були особливо стурбовані тим, що в ефір виходили інтерв'ю, отримані, очевидно, під тиском. Ми також спостерігали за іншими передачами Белтелерадіокомпанії з цього питання, які викликали інші серйозні і зовсім виняткові побоювання", - відзначили в Європейській мовній спілці в кінці травня.

Як повідомляв УНН раніше, в кінці травня Європейський мовний союз зажадав від Белтелерадіокомпанії пояснень за показ знущань над людьми. І дав на це два тижні. Членство БТРК було заморожено.

Довідка

Європейський мовний союз - найбільший в світі альянс національних організацій мовлення: в нього входить 115 членських організацій у 56 країнах і 31 партнер в Азії, Африці, Австралії та Америці. EBU управляє системами обміну майже 2000 телевізійних програм і аудіовізуального контенту, охоплюючи аудиторію в понад мільярд людей по всьому світу. EBU також - організатор конкурсів "Євробачення".

Українські Національні Новини

Новини Світу